Call for sessions - skicka in förslag senast 22 januari
Vi välkomnar nu intresserade forskare och praktiker att lämna in förslag på sessioner till Swedish Biodiversity Symposium. Ansökningsomgången är öppen till och med den 22 januari 2025. När sessionerna är fastställda kommer vi att öppna Call for Abstracts.
Swedish Biodiversity Symposium 2025 verkar i gränssnittet mellan vetenskap och samhälle. Det är en mötesplats för kommunikation, spridning och diskussion av vetenskapligt baserad kunskap om biologisk mångfald. Huvudtemat för symposiet är Samhällstransformation – från kunskap till handling, vilket innebär att konferensens fokus ligger på implementering och lösningar. Det breda temat och en tvärdisciplinär ansats gör att olika aktörer kan mötas och föra djupgående diskussioner kring frågor som bevarande, genetiska resurser, evolution, beslutsfattande, ekosystemtjänster, naturbaserade lösningar, restaurering, uppföljning, psykologi, klimat, markanvändning, hälsa, livsmedelssäkerhet med mera.
Vi välkomnar nu intresserade forskare och praktiker att lämna in förslag på sessioner till konferensen. Ansökningsomgången är öppen till och med den 22 januari 2025. När sessionerna är fastställda kommer vi att öppna för att skicka in abstracts till symposiets sessioner.
En session bör ha ett enhetligt tema som behandlar transformativ förändring i förhållande till forskning om biologisk mångfald, implementering och relaterade frågor. Sessionerna ska ge organisationer, projekt eller andra grupper av människor möjlighet att skapa ett sammanhang som belyser och problematiserar en fråga ur olika perspektiv.
Format på sessionerna
En session kan ha olika format. Till exempel:
- en blandning av inbjudna talare och inskickade abstracts (call for abstracts),
- endast inbjudna talare,
- endast presentationer av inskickade abstracts (call for abstracts),
- paneldiskussion,
- workshop,
- interaktiv session med olika samhällsgrupper,
- eller en blandning av ovanstående.
- detta symposium fokuserar på personliga möten, men alternativ för deltagande online kan diskuteras.
Tvärvetenskapliga sessioner och medverkan av aktörer utanför akademin uppmuntras. Sessionerna kan vara antingen på engelska eller på svenska. En typisk session är 90 minuter, men det går också att ansöka om en dubbelsession.
Gör så här:
Vi välkomnar dig att skicka in ditt/ert förslag, totalt 0,5-1 sida i Times New Roman, 12 punkter, med följande innehåll:
- sessionens titel,
- ansvarig organisation/er
- kontaktperson, e-post, och
- en beskrivning av den planerade aktiviteten (tema för sessionen, planeras inbjudna talare eller utlysning av abstracts, finns det en avsikt att producera någon form av dokumentation från sessionen, etc.)
- förslaget ska skickas till e-post: sbs2025@gu.se. Skriv ”Call for sessions” i ämnesområdet och skicka in senast den 22 januari 2025.
Om en ansökan godkänns har sessionsledarna ansvar för att definiera innehållet i sessionen, dvs. sessionsordförande, författare, presentatörer och andra engagerade. Programkommittén för Swedish Biodiversity Symposium kommer att utvärdera förslagen, ge feedback och kan föreslå att förslag på inkomna sessioner samarbetar med överlappande ansökningar för att organisera en gemensam session. Ett beslut kommer att skickas ut i slutet av januari eller början av februari 2025.
OBS: Avgifterna för symposiet kommer inte att subventioneras för sessionsarrangörer eller deras inbjudna talare.