Att öka medvetenheten och engagemanget för biologisk mångfald – betydelsen av platser och pedagogik
Session 28
Denna session kommer att fokusera på den roll som formell och informell utbildning och naturbaserat lärande spelar för att öka medvetenheten och skapa engagemang för biologisk mångfald. Sessionen syftar till att diskutera hur och varför vårt förhållande till naturen har förändrats och vilka konsekvenser det får för artbevarande, men också hur det kan stärkas genom olika former av pedagogik och praktik. Sessionen erbjuder möjligheter för både forskare och praktiker inom utbildnings- och kommunikationsområdet att presentera och diskutera hur vi kan öka medvetenheten, främja ekologisk läskunnighet och stimulera handlingskompetens, vilket är viktiga aspekter för de transformativa förändringar som behövs i samhället för att skydda och återställa den biologiska mångfalden.
Sessionen kommer att bestå av 6 korta presentationer (7min+3 min), som visar olika perspektiv följt av en paneldiskussion, ledd av en moderator. Vi kommer också erbjuda en utställningsyta (poster session) för att fler ska kunna visa upp sina projekt och nätverka.
Mer information om sessionen
Öppen för inlämning av abstrakt: Ja, muntligt och poster
Nyckelord: Pedagogik, ekologisk läskunnighet, naturbaserat lärande, naturvägledning, handlingskompetens
Språk: Engelska och svenska
Tid och plats: 13:30-15:00, Sydamerika.
Arrangörer:
- Anna-Lisa Wrange, Göteborgs centrum för globala biodiversitetsstudier (GGBC), Göteborgs universitet (huvudkontaktperson)
- Hanna Tornevall, Göteborgs Botaniska trädgård
- Ebba Lisberg Jensen, Institutionen för didaktik och pedagogisk profession
- Per Bengtsson, Centrum för Naturvägledning
- Peter Lampert, Karlstad universitet
- Åsa Elfström (Naturum Söderåsen) och Sofia Tiger (Föreståndare naturum Fulufjället), som representerar NAMSA